Fotowedstrijd Beeldig Balegem

Gerdy Meulenyzer

In het voorjaar deden IOED Viersprong, de bibliotheek en de dienst toerisme van de gemeente Oosterzele een oproep om een foto van jouw mooiste stukje onroerend erfgoed uit Balegem in te sturen.

Uit alle inzendingen werd een preselectie gemaakt van 15 foto’s. Deze werden uitvergroot en deze zomer uitgehangen in de etalage van verschillende Balegemse handelaren.

Het publiek had t.e.m. 11 oktober 2020 de tijd om zijn favoriet te kiezen. De foto van Gerdy Meulenyzer uit Zottegem kwam met grote voorsprong als winnaar uit de bus. Zijn foto is een zwart-wit foto genomen op het binnenerf van Stokerij Van Damme, en toont in een reflectie van het raam het typische beeld van een binnenkoer van de boerderij. Gerdy koos voor een zwart-wit foto om zijn beeld kracht bij te zetten. Op een originele manier gebruikte hij de weerspiegeling in het raam om zijn beeld op de gevoelige plaat vast te leggen.

Net tijdens de looptijd van de wedstrijd kwam Ludo Lampaert van Stokerij Van Damme te overlijden. Gerdy wenst dan ook zijn foto over te maken aan de familie Lampaert, om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. Bedankt, Gerdy, en nogmaals van harte gefeliciteerd!