AFGELAST: Middeleeuws kampement

Wees welkom in ons tentenkampement waar het dagdagelijkse middeleeuwse leven wordt uitgebeeld. Ridders maken zich klaar voor de strijd, er wordt gekookt op open vuren, er worden ambachten uitgebeeld enz. Waan je in de 15de eeuw en kom de middeleeuwse sfeer opsnuiven.


In het kampement demonstreert iemand hoe er werd gekookt in de middeleeuwen. Aan het wapenrek krijg je een toelichting over de wapens en uitrusting en kan je eens een uitrusting proberen. Daarnaast is er iemand aan het weven die inzicht verschaft over allerlei soorten weeftechnieken van toen. Verder vind je in het kamp nog een jager die je alles bijbrengt over de jacht, het maken van pijlen, soorten pijlpunten, ...

Naast het kampgebeuren zijn er doorlopend een aantal workshops aan de gang: (kruis)boogschieten, muntslaan, steekspel en nog veel meer!

Workshops:

- Lucetten. Dit is het maken van armbandjes d.m.v. een breivork. Deelnemers maken een eigen armbandje, leuk voor kinderen alsook voor volwassenen.

- Kinderkruisboogschieten. Echt iets voor de kleinsten. Met een klein kruisboogje en wijnkurken als munitie moeten ze trachten figuren om te schieten.

- Boogschieten. Met een heuse "longbow" kan iedereen proberen in de roos te schieten. Een workshop voor de iets oudere kinderen en volwassenen.

- Muntslaan. Geen bankkaarten of briefgeld. In de middeleeuwen had men munten als betaalmiddel. Bij de muntslager kan iedereen zijn eigen munt slaan.

- Steekspel. Geen paarden maar niet minder plezant. Met een zachte lans probeer je je tegenstander van zijn sokkel te duwen. Iets voor alle leeftijden.

- Schildknapenschool. Zowel jongens als meisjes kunnen hier aan meedoen. Geoefende ridders geven d.m.v. super veilige zwaardjes (in foam) een aantal basis zwaardtechnieken en een aantal kleine scenario's worden gespeeld.

- Fotosessie. Niet echt middeleeuws maar een leuk souvenir. Wie wil kan zich hier een middeleeuwse outfit aantrekken en foto's nemen.

- Marktkraampje: In de middeleeuwen hadden ze overheerlijke honingwijn, lekkere biertjes en smakelijke gedroogde saucissen. Hier wordt geproefd en is er de mogelijkheid om iets te kopen.

- Kampende ridders. Vier ridders stappen in de ring om uit te maken wie de beste is. Spectaculair want het is "full contact" - geen genade!

 

In samenwerking met De Gezellen van de Groene Tent en Meisjeschiro Balegem.

 

Wanneer: zondag 13 september 2020 van 11 tot 19 uur

Locatie: Stokerij Van Damme, Balegem

Leeftijd: alle leeftijden

Info09 362 81 17 | bibliotheek@oosterzele.be

Prijs: gratis